Φυτικά έλαια - Tamanu έλαιο | Aroma Lab - Α' ύλες καλλυντικών
ΔΕΥΤ - ΠΑΡ 09:00 - 17:00
ΔΕΥΤ - ΠΑΡ 09:00 - 17:00
ΔΕΥΤ - ΠΑΡ 09:00 - 17:00
×
Αρχική »  Φυτικά έλαια »  Tamanu έλαιο

Tamanu έλαιο

6.90 €

συμπεριλαμβανεται φπα 24%

Kωδ.Προϊόντος: 20530456

  Άμεσα Διαθέσιμο   Iσχύει μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων  Προϊόν με σύντομη ημερομηνία λήξης

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

INCI Name: Calophyllum inophyllum seed oil, Tocopherol

Το λάδι Tamanu λαμβάνεται με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης των καρπών του ομώνυμου φυτού. Ευδοκιμεί στον ινδικό ωκεανό, στη Νοτιοανατολική Ασία και στη Γαλλική Πολυνησία. Είναι ένα πάρα πολύ πλούσιο και θρεπτικό λάδι. Περιέχει σε μεγάλες συγκεντρώσεις λινολενικό και λινολεϊκό οξύ (που είναι πρόδρομες ενώσεις των Ω-3 και Ω-6 λιπαρών οξέων) βιταμίνες, τριτερπένια, στεροειδή κ.α. Τις αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, αναλγητικές και αντιπαρασιτικές του ιδιότητες τις οφείλει στην πλούσια περιεκτικότητα του σε κουμαρίνες. Χρησιμοποιείται σε προϊόντα αντηλιακής προστασίας, after-sun, ενυδάτωσης, αντιγήρανσης, επουλωτικά, αναπλαστικά, αντιρυτιδικά, κατά της ακμής, κατά της κυτταρίτιδας σε ποσοστό 5-20%. Σε προϊόντα μακιγιάζ σε ποσοστό 2-5%. Σε προϊόντα καθαρισμού (σαπούνια, σαμπουάν) σε ποσοστό 0,5-10%.

Τα παραπάνω δεν αποτελούν προτροπή προς παρασκευή σκευασμάτων ή καλλυντικών

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ : Αντιγηραντικές, Επουλωτικές, Καταπραϋντικές, Μαλακτικές
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Βαριά
ΧΡΗΣΗ ΣΕ : Ακμή, Αντηλιακά, Ευρυαγγείες-Φλεβίτιδα, Κυτταρίτιδα, Ραγάδες - Ουλές, Ρυτίδες